Alfa Romeo lanserar en suv inom 18 månader

Det är inte första gången vi hör ryktet. Den här gången är det brittiska Autocar som hävdar att Alfa Romeo ska lansera en suv inom kort. 18 månader är tidsperspektivet. Blir den av?

Få märken är väl så omsusade av rykten som Alfa Romeo. Bakhjulsdrift, nya modeller, uppköp från Audi, ny Giulia… Bland de mest frekvent förekommande är att märket ska lansera en suvmodell. Och nu är det dags igen. En ny Alfasuv (inte Alfasud, alltså…) ska nämligen komma inom 18 månader, hävdar brittiska Autocar, som hänvisar till sina egna insiderkällor.

Hur mycket vi ska tro på det låter vi vara osagt, men marknaden för kompakta suvmodeller är växande, så det kan finnas en tanke bakom. Enligt Autocar ska suven bli den första i Alfa Romeos rad av nya, bredare modellserier. Däribland en efterträdare till 159, som ju, om ryktena talar sanning, ska bli bakhjulsdriven.

Alfa kommer också satsa mycketenergi på att sänka vikten på de nya modellerna, för att kunna använda mindre motorer, lite likt det Mazda gör med sin Skyactiv-filosofi. De båda tillverkarna har ju redan ett samarbete för nästa Mazda MX-5/Alfa Romeo Spider, och kanske sträcker sig det samarbetet ännu längre.

Andra nyheter gällande Alfa Romeo hävdar att Giulietta inom kort ska få ett ansikslyft samt att Chrysler och Alfa Romeo ska dela bottenplattor (de bakhjulsdrivna) närmare i framtiden.

På bild ovan – Alfa Romeo Crosswagon Q4. Minns du den?