090608-alfa romeo mito

Alfa Romeo MiTo nu i Sverige

Den lilla italienska läckerbiten Alfa Romeo MiTo presenterades för drygt ett år sedan, men först nu når bilen svensk mark via den svenska generalagenten. För 164 500 kronor får man en MiTo med 1,4-litersmotorn på 120 hästkrafter.

Det hela började i mars förra året då Alfa Romeo visade upp sin nya MiTo (hopslagning av Milano och Torino, eller Turin på svenska). Sedan var det dags att välja typsnitt/form på modellnamnemblemet. Genom en omröstning online utsågs en vinnare, den som i dag pryder bilens baklucka. Därefter har bilens lanserats runt om i Europa, men i Sverige har det ekat tomt – ingen MiTo här inte, förrän nu vill säga.

För nu har importören Italienska Bil AB beslutat att ta in modellen till vårt avlånga land, drygt tre månader innan företagets försäljnings- och distributionsavtal med Fiat Group Automobiles S.p.A upphör, närmare bestämt den 16 september.

Bilen som tas in till Sverige är MiTo 1,4TB med en bensinmotor på 120 hästkrafter under huven. För den får man ge 164 500 kronor och då ingår sju krockkuddar, VDC (antisladd), dynamiskt kontrollsystem för motor och chassi, manuell luftkonditionering, cd-radio med mp3-kompabilitet samt fäll/delbart baksäte.

Dessutom får man en säker småbil för pengarna. I Euro NCAP nådde MiTo upp till fem stjärnor, högsta betyg. Med sina 4,06 meter på längden är MiTo elva centimeter längre än nya Volkswagen Polo.

Man har faktiskt kunnat köpa Alfa Romeo MiTo i Sverige sedan tidigare. Dock handlar det om danska lagerbilar som tas in via Lanibil i Helsingborg.

Läs mer

Provkörning