Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Alfa Romeo sägs visa liten suv i Genève om två veckor

Enligt uppgift i grekisk motormedia ska Alfa Romeo avtäcka suv nummer två, lillebrorsan till Stelvio, under bilsalongen i Genève i mars.

På bilsalongen i Genève i mars 2003 visade Alfa Romeo upp sin vision i suv-segmentet. Kamal hette konceptbilen som föregick suven Stelvio som presenterades på bilsalongen i Los Angeles under senhösten 2016. Stelvio har sedan dess erövrat världen, inte minst i prestandautförandet Quadrifoglio där den tog sig runt Nürburgring snabbare än någon annan suv tidigare gjort.

Alfa Romeo är med Stelvio inte färdiga i suv-segmentet. En andra suv-modell har det pratats om ett bra tag och en tredje (större än Stelvio) är också aktuell enligt det italienska märkets produktstrategi fram till 2022.

Enligt grekiska Autoblog ska den ena av dem, den mindre, presenteras om knappt två veckor på bilsalongen i Genève.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio imponerades vi av för ett drygt år sedan. Provkörningen kan du läsa via länken nedan.Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio imponerades vi av för ett drygt år sedan. Provkörningen kan du läsa via länken nedan.Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio imponerades vi av för ett drygt år sedan. Provkörningen kan du läsa via länken nedan.
Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio imponerades vi av för ett drygt år sedan. Provkörningen kan du läsa via länken nedan.

Enligt grekerna ska den C-segmentstora suven byggas på Giorgio-plattformen, det vill säga samma grund som används till Stelvio och Giulia. Den Fiat-utvecklade Compact-plattform som används till Giulietta och som börjar bli till åren verkar alltså vara ute ur leken, så även den SCCS-plattform som används till Jeep Renegade, Fiat 500L och 500X, Alfa Romeo MiTo (nedlagd), Opel Adam (läggs ned i maj 2019) och många fler. SCCS är dessutom en ännu äldre plattform men har tidigare nämnts i samband med Alfas kompaktsuv.

Alfa Romeos mindre suv, vars namn ännu är okänt, blir sannolikt märkets första modell med laddhybriddrivlina där en elmotor kombineras med en bensinmotor. Alfa Romeo ska fasa ut dieselmotorerna och täcka upp luckan efter dessa med sex olika laddhybrider.

År 2022 har Alfa Romeo som mål att sälja 400 000 bilar.

PROVKÖRNING: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio