Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio är snabbaste suven i världen – runt Nürburgring

Att Alfa Romeos suv Stelvio Quadrifoglio är snabb råder det ingen tvekan om, framför allt inte nu när den har slagit till med en tid runt Nürburgrings nordslinga som ingen annan suv tidigare mäktat med.

Jakten efter rekordtider på Nürburgring fortsätter i oförtruten takt. För bara ett par dagar sedan meddelade Porsche att deras nya 911 GT2 RS slagit till med en tid som ingen annan serieproducerad gatbil tidigare nått ned till. Nu är det Alfa Romeos tur att stoltsera med ännu en rekordtid, de har ju sedan ett år tillbaka redan en då Giulia Quadrifoglio är snabbaste fyrdörrarssedanen runt den över två mil långa banan.

Men denna gång rör det sig om ett högbygge, Alfa Romeos suv Stelvio har i prestandautförandet Quadrifoglio slagit till med tiden 7 minuter, 51 sekunder och 7 tiondelar. Det är åtta sekunder snabbare än tidigare rekordhållaren i suv-klassen. Porsche Cayenne Turbo S

 körde för ett par år sedan runt banan på 7 minuter, 59 sekunder och 74 hundradelar.Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio har en V6-motor på 2,9 liter som Ferrari är grunden till. Maskinen levererar 510 hästkrafter och 600 newtonmeter, kraft som via en åttastegad automatlåda når ut till alla fyra hjul. Accelerationen 0-100 km/h går på 3,9 sekunder och toppar 285 km/h.

https://youtu.be/HrU00xoUy8A