Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Jonas Borglund

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio – tre snabba från provkörningen

Jonas Borglund har åkt söderöver för att köra världens snabbaste suv – Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Här följer – möjligtvis – världens snabbaste direktrapport.

Hallå Jonas! Har du hamnat i en av de få sandfållorna på Nürburgring?

– Ja, det skulle man kunna tro i och med att Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio nyligen blev världens snabbaste suv runt Nürburgrings nordslinga med tiden 7 minuter och 51,7 sekunder. Men provkörningen är förlagd till ett område norr om Dubai och här utanför den spektakulära staden finns det mycket sand. Vädret är lite bättre här än vad Ringen kan bjuda på vid denna årstid.

0-100 km/h på 3,8 sekunder och toppfart på 283 km/h. Det är en suv vi pratar om!

– Visst är det galna siffror. Och den är verkligen snabb, oerhört snabb när den 2,9 liter stora 90-graderssexan från Ferrari väcker alla sina 510 kameler. Den fixar bergsvägarna upp mot Jebel Jais med bravur som ni kan se på filmen jag skickade till er.

Snabb var den än placeras.Snabb var den än placeras.Snabb var den än placeras.
Snabb var den än placeras.

– Den är mycket underhållande, Stelvio Quadrifoglio. Den skiljer sig från tyskarna. Men är den bättre än tyskarna? Kanske inte, men det finns ingen som köper en Alfa Romeo för att få tysk-feeling.

Där sa du något! Om man nu är spekulant, vad får man slanta upp för denna än så länge världens snabbaste suv?

– För 814 900 kronor blir man ägare av en Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Utöver de många kamelerna jag nämnde tidigare, och som gör bilen så oerhört snabb, får man även fyrhjulsdrift med torque vectoring-teknik, aktiv chassi- och fjädringskontroll, Alfa DNA och mycket annat som standard. Kärran finns att köpa på svensk mark sedan några veckor tillbaka.

Hela provkörningen av Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio kan du läsa i kommande nummer av Teknikens Värld. Missa för allt i världen inte det!

https://youtu.be/xxUzfn8j25s