100421-alfa-tz3-zagato

Alfa Romeo TZ3 Corsa by Zagato

Italienska karossmakarna Zagato visar nu en första bild på den nya konceptbilen Alfa Romeo TZ3 Corsa. Till skillnad från andra konceptbilar är den här inte bara yta, Zagatos verk är en körklar racingbil.

 Alfa Romeos och Zagatos förflutna är tätt sammankopplade genom flera legendariska bilar. Men historien är inte slut än. På årets upplaga av den exklusiva bilutställningen Concorso d'Eleganza i Italien ska Zagato visa sitt senaste verk – Alfa Romeo TZ3 Corsa. Än så länge får vi bara se bilen på en enda bild, rakt uppifrån dessutom, men vi kan ändå utröna vad det är Zagato har åstadkommit.

TZ3 Corsa följer i fotspåren av de legendariska sportvagnarna Alfa TZ och TZ2. Zagato vill inte delge några detaljer om bygget men bilden visar tydligt att de har använt en Alfa 8C som grund. Zagato är däremot noga med att påpeka att TZ3 Corsa inte är något tomt skal som de flesta konceptbilar utan en helt körbar racingbil. Zagato har fått uppdraget att bygga bilen av en anonym tysk som vill hedra Alfa Romeos hundraåriga motorsportarv och relationen mellan Alfa och Zagato. Under det, vad vi förmodar, mycket vackra skalet, finns ett rörramschassi. Huruvida TZ3 Corsa någonsin kommer att hitta ut på racingbanorna är upp till den tyske beställaren, men vi hoppas och tror att det inte är någon som bara vill ha den som garageprydnad.