080627-alfa-romeo-8c-gta

Alfa Romeo vill bygga 8C GTA

Alfa Romeo 8C är en av de mest potenta vagnarna som det italienska företaget har byggt på senare tid. Ändå är de inte nöjda. Alfa Romeos vd Luca de Meo avslöjar nu att han väldigt gärna vill tillverka än ännu värre 8C GTA.

Luca de Meo har en svår uppgift framför sig. Som vd för Alfa Romeo är det hans uppgift att övertyga ledningen i moderbolaget Fiat att låta honom förverkliga hans dröm. Låt oss hålla tummarna för att han lyckas. Hans dröm är nämligen något så ädelt som att han vill bygga en ännu värre version av Alfa Romeo 8C Competizione.

Vid pressvisningen av Alfa Romeos nya minsting Mi.To i veckan passade Luca de Meo på att berätta om planerna på en mycket speciell version av 8C för att fira företagets hundraårsjubileum om två år. Tanken är att bilen ska bli en lättare och starkare version av 8C, i likhet med Lamborghini Gallardo Superleggera och Ferrari 430 Scuderia. I samtal med holländska AutoTelegraaf förklarade Luca de Meo att man fortfarande väntar på grönt ljus från Fiat-ledningen. Om Alfa Romeo får fritt fram vågar han utlova en väsentlig effektökning av 8C:s 4,7 liter stora V8-motor som ger fullt tillräckliga 450 hästkrafter.

Samtidigt som Luca de Meo understryker att det är osäkert om bilen någonsin når produktionsstadiet gör han det tydligt att det i så fall bara är tal om en mycket begränsad tillverkning. 8C och kommande 8C Spider är även de begränsade till en smal kundgrupp då de bara ska byggas i 500 exemplar vardera. Om 8C GTA blir verklighet kommer den dock bara att tillverkas i 100 hett eftertraktade exemplar.

Läs mer

Provkörning