Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Alfa Romeos stora suv blir elektrifierad

Elektrifierad, med plats för sju och större än Stelvio. Att Alfa Romeo just nu håller på och utvecklar en större suv har vi rapporterat om tidigare. Men nu har vi fler detaljer.

Alfa Romeos första suv Stelvio har har blivit ett fall framåt för det italienska märket och kan bland annat titulera sig snabbaste suven runt Nürburgrings nordslinga.

Alfa har fått mersmak och FCA-bossen Sergio Marchionne har tidigare också sagt att det italienska märket planerar att lansera två suvar, en under och en över Stelvio, innan årtiondet är slut.

Nu vet vi lite mer om den större suven tack vare den brittiska tidningen Auto Express.

Den nya suven, som ska vara klar om två år, blir 200 kilo tyngre än Stelvio, får troligtvis sju säten och hamnar i ungefär samma storleksklass som Audi Q7 och Volvo XC90. Till måtten blir den Alfa Romeos största modell hittills.

Men framför allt ser den nya suven ut att bli Alfas första bil med någon form av elektrifiering.

Kan det bli en laddhybrid? Nej, inte om vi ska tro Alfa Romeos tekniska chef Roberto Fideli. Lösningen passar inte med märkets DNA.

Istället sneglar märket på ett mildhybrid-alternativ: en fyrcylindrig 2,0-litersmotor utrustad med en 48-volts e-turbo.

Enligt Fideli skulle en sådan motor kunna utveckla 350-400 hästkrafter.

– Vi kör en sådan bil i vår simulator just nu, vi jobbar på den, och resultatet är inte så dåligt, säger Fideli till Auto Express.

OBS Bilden visar Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio