Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Marcus Engström

Alfa Romeos suv kommer nästa år

Sergio Marchionne har bekräftat att Alfa Romeo kommer att presentera sin suv under nästa år.

Med målsättning att få upp den globala produktionen till 400 000 bilar tills 2018 kommer Alfa Romeo att lansera en hel del nya modeller. Ett ambitiöst mål då Alfa endast sålde 74 000 bilar under 2013. Först ut av de nya modellerna var Giulia som nyligen presenterades och nu bekräftar Sergio Marchionne suven ska presenteras under mitten av nästa år.

Vad den kommer att heta, hur stor den är, var den ska tillverkas eller något annat delar Marchionne inte med sig av. Fiat Chrysler har dock nyligen startat produktionen av Maserati Levante som byggs i koncernens fabrik i närheten av Turin, Italien, så det är troligt att de två italienska suvarna kan komma att byggas jämsides där. Levante förväntas för övrigt börja säljas under första halvan av 2016.

Under de senaste åren har Alfa Romeo spenderat nästan 2 miljarder euro, cirka 19 miljarder kronor, på bland annat utvecklingen av Giulia, nya motorer och plattformar samt på det förberedande arbetet av kommande suven. Troligen kommer suven att baseras på samma plattform som Giulia.