Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Alfa Romeos suv Stelvio avslöjad på bild!

Huruvida det är ett misstag eller en välregisserad PR-kupp kan diskuteras men här är Alfa Romeos första suv på bild.

Längst där nere. Det har varit det anrika italienska märkets position en lång tid. Vändningen ska komma med den nya Giulia vars plattform ska generera ytterligare sex modeller. Att Alfa Romeo fort vill ha ut en suv med den som bas är en nödvändighet med tanke på det skenande intresset för segmentet.

Produktionen av Stelvio, som modellen heter, ska komma igång under slutet av året, ett år senare än planerat, men redan nu är en förseriebil fångad under produktion i en promotionfilm publicerad på Fiat-Chrysler-koncernens Youtube-kanal. Klippet togs bort när missen uppdagades. Eller var det en välregisserad PR-kupp?

På bilden ser vi att Stelvia inte bara lånat Giulias plattform, även designen påminner starkt om mellanklassaren som gjorde debut tidigare i år.

Alfa Romeo Stelvio ska, liksom Giulia, sikta högt och utmana tyska bilmärken. Medan Giulia tampas med Audi A4 och BMW 3-serie ska Stelvio ta sig an Audi Q5 och BMW X3. Bilen kommer att finnas med såväl bakhjuls- som fyrhjulsdrift och med såväl diesel- som bensinmotorer. En QV-version med en Ferrari-utvecklad V6 kan eventuellt var på gång och skulle då kunna vara en konkurrent till Audi SQ5 och Porsche Macan.

Alfa Romeo Stelvio ska snart få en officiell presentation, om nu inte ”misstaget” ovan ska betraktas som ett sådant. Om det blir redan nu till Parissalongen eller till salongen i Los Angeles i november återstår att se.