Alla bilar från McLaren ska bli hybrider

Supersportbilstillverkaren McLaren höjer ribban. Nu ska alla bilar vara hybrider 2025 mot tidigare hälften.

Supersportbilarna som vi känt dem hittills tynar bort. Tidigare har Ferrari meddelat att de från och med 2019 i allt större utsträckning kommer att satsa på hybridteknik. Samtidigt har Bentley gjort klart att de redan inom ett par år kommer att erbjuda alla sin modeller med hybridteknik.

Nu har McLarens vd Mike Flewitt avslöjat för Auto Express att företaget satsar på att enbart ha hybridbilar i sin modellpalett 2025. Med det tar man dubbla kliv, tidigare var målsättningen att hälften av bilarna skulle ha hybridteknik till samma år.

Anledningen är att möta kommande avgaskrav men även för att man ser elektrifiering som den naturliga utvecklingen för företaget – och bilindustrin i stort. Framtida modeller från McLaren kommer även att finnas med enbart eldrift. Med största sannolikhet kommer vi också få se allt mindre förbränningsmotorerna i framtida McLaren-bilar.

Den bil som McLaren kommer att visa upp under Genèvesalongen den 7 mars kommer dock vara av den gamla skolan även om den bara är den första av en helt nya serie bilar från den Wokingbaserade tillverkaren.