Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Alla generationer Porsche 911 i en enda bild

Här får du en god överblick över alla generationer Porsche 911 i en och samma bild.

Porsche 911 presenterades 1963 som efterträdare till 356. Från början hette den 901 men Peugeot var inte förtjusta i Porsches val av sifferbeteckning och det blev 911 i stället. Sedan debuten på Frankfurtsalongen hösten 1963 har sju generationer 911 sett dagens ljus och modellen har för varje generationsväxling allt mer blivit en av de stora klassikerna i bilvärlden.

Porsche har genomfört små förändringarna på modellen genom årens lopp, men några större förändringar till utseendet har det aldrig blivit. Tekniskt är en helt annan femma, där har det skett större grejer. 993:an (1993-1998) var exempelvis sista luftkylda varianten.

Trots att vi kan se skillnader mellan generationerna är de alltså, som den finurliga bilden ovan visar, väldigt lika varandra. Porsche har inte velat ändra på ett vinnande koncept. 911 är trots allt en av världens mest sålda sportbilar genom tiderna och sista generationen, 991, visar att den har mycket kvar att ge i form av motstånd till konkurrenterna som blir allt fler.

Nedan samma bild som ovan men klickbar för att du ska kunna se den i större format.