Alla motorer till Alfa Romeo Giulia avslöjade

Alfa Romeo har hittills varit hemlighetsfulla vad gäller 159:ans efterträdare Giulia, trots att modellen har presenterats. Nu får vi, den inofficiella vägen, reda på samtliga motoralternativ.

Det är nästan ett halvår sedan Alfa Romeo Giulia, efterträdaren till populära 159, hade premiär. Tanken var att marknadslanseringen skulle äga rum ungefär nu, men tyvärr har den skjutits på framtiden och sommaren 2016 är det som gäller nu.

Även om det snackas mycket Giulia på olika håll och kanter så är det egentligen inte så mycket faktabaserat snack. Alfa Romeo har nämligen varit extremt återhållsamma med information om bilen. Den enda modellversion som presenterats är Giulia Quadrifoglio, det vill säga toppversionen. Vi har serverats lite fakta om motorn, lite prestandasiffror, pris och dylikt, men fullmatade är vi inte – långt ifrån.

Bättre upp nu då eftersom en lista med samtliga Giulia-motorer har läckt ut på nätet. Du ser den nedan och som den visar är det en lång rad drivlinekombinationer som kommer att erbjudas så småningom.

Det första vi reagerar på är att Quadrifoglio-versionen inte verkar ha 510 hästkrafter som tidigare uttalats. 500 hästkrafter säger listan så länge bilen har manuell låda eller dubbelkopplingslåda. Med automatlåda landar effekten på 490 hästkrafter.

Det andra är att Giulia verkar få vettiga motoralternativ som sträcker sig över ett brett effektspann, både på bensin- och dieselsidan.

En 2,0-liters bensinmotor kommer att erbjudas med tre olika effektuttag – 200, 250 och 280 hästkrafter. Samtliga i kombination med automatlåda. Mellanalternativet finns endast med fyrhjulsdrift, toppalternativet med både bak- och fyrhjulsdrift. Svagaste motorn går endast att få med bakhjulsdrift.

En 2,2-liters JTDM-dieselmotor erbjuds i utföranden med 150, 180 och 210 hästkrafter. De båda svagare kan fås med antingen manuellt eller automatiskt växlad låda. Endast 210-hästarsvarianten är fyrhjulsdriven.

Nu håller vi tummarna för att Alfa Romeo inom kort släpper mer information, så att världen slipper gissa och förlita sig på avslöjanden.