Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Alla nya Mercedes-modeller fram till 2020

Precis som många andra biltillverkare är Mercedes mitt inne i en föryngring av sitt modellutbud. Så här ser ”roadmap” ut för de närmaste 14 månaderna.

Daimler har presenterat sin kvartalsrapport för tredje kvartalet 2018 och i rapporten finner vi en sida som är lite mer intressant än övriga 54 sidor, nämligen sidan 31. Den sidan innehåller Mercedes produktlanseringar till och med sista december 2019.

På axeln, från vänster håll sett, ser vi flertalet modeller som redan är presenterade och/eller lanserade. Vi ser i slutet av 2018, där vi mer eller mindre är nu, bland annat nya A-klass Sedan som vi skrev om i morse, och nya Mercedes eVito som vi nyligen var iväg och provkörde.

Elektriska Mercedes eVito har vi kört.

 Elektriska Mercedes eVito har vi kört.

Först ut nästa år är nya GLE som hade premiär för några veckor sedan och så även nya B-klass, även den nyligen presenterad. Vi ser också att den av många emotsedda elbilen EQC gör sitt intåg på marknaden mer eller mindre i mitten av 2019, och att elektriska versionen av senaste generationen Sprinter kommer i slutet av året.

Nya Mercedes GLE. Foto: Daimler AG - Global Communications Merc / MediaPortal Daimler AG / Daimler AG / © Daimler A

I övrigt är det enbart övertäckta bilar vi ser på denna ”roadmap”. Och det är bland dessa vi hittar de mest spännande (läs okända) nyheterna.

En ny V-klass ser ut att göra entré under slutet av våren 2019, strax innan en helt ny generation CLA ger sig tillkänna. Mercedes fortsätter alltså på CLA-spåret trots att den förmodligen snarlika A-klass Sedan ska säljas på bred front.

Strax innan det är dags för EQC att göra entré presenteras uppdaterade varianter av GLC och GLC Coupé och därefter en ny generation av storsuven GLS.

Mercedes elbil EQC. Foto: MediaPortal Daimler AG / Daimler AG / © Daimler A

Mot slutet av året får vi se att Mercedes fortsätter att spinna vidare på CLA Shooting Brake i och med en helt ny generations intåg. Sist men inte minst hittar vi två nyheter, varav den ena är betydligt större och kanske tidsaxelns hetaste nyhet.

Den mindre intressanta är att Smart-bilarna uppdateras, den betydligt mer intressanta är att en ny kompaktbil ska introduceras.

 Klicka här för att se bilden i större format.

”Åttonde kompaktbil” skriver Mercedes under den beklädda bilen. I och med att den är placerad på raden med enbart suvar misstänker vi att det är helt nya modellen GLB som avses. GLA rör det sig inte om i och med att den ganska nyligen har uppdaterats.