Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Verwendung f¿r Pressezwecke honorarfrei

Alla Volkswagen-motorer nu godkända för åtgärd

Ytterligare 2,6 miljoner bilar får grönt ljus för åtgärder till följd av dieselgateskandalen. Alla versioner av EA189-motorn är nu godkända.

Den tyska transportmyndigheten Kraftfahrt-Bundesamt, KBA, har nu godkänt Volkwagens ändringar av dieselmotorn EA189 med 1,6 liters cylindervolym. Motorn blir därmed den sista i motorfamiljen att få ändringar till följd av dieselgateskandalen för ett år sedan.

Åtgärderna omfattar uppdatering av mjukvara samt montering av en flödesriktare från luftmassemätaren. KBA bedömer att uppdateringarna inte kommer att orsaka några väsentliga förändringar av bränsleförbrukning, prestanda eller ljudnivåer.

Foto: Verwendung f¿r Pressezwecke honorarfrei

Ingreppen ska ta mindre än en timme att utföra. Ägare av berörda fordon kommer att kontaktas brevledes och kommer enligt Volkswagen Group Sverige att kunna boka en verkstadstid utan dröjsmål. Ägarna kan även välja att uppdateringarna ska göras i samband med en service eller annat verkstadsbesök.

Vi har tidigare skrivit om att arbetet med berörda fordon går trögt. I september hade tio procent av de 8,5 miljoner bilarna åtgärdats. Observera att detta gäller bilar i Europa. Globalt omfattas 11 miljoner bilar.