Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: TOMMY HOLL / IBL

Allt fler får böta i trafiken – så mycket får du betala

Premium Trafikföreteelser som leder till böter ökar för varje år, i takt med ökad trafik på vägarna. Polisen har riktade insatser för att upptäcka och förebygga trafikbrott, men de går ändå uppåt. Är det verkligen böter som är bästa metoden för att avskräcka exempelvis fortkörning? Poliskommissarie Erling Andersson är kluven.

Sedan 2016 har polisen arbetat utefter en trafiksäkerhetsstrategi mot kriminella på vägen. Uppdraget går ut på att öka tryggheten och minska brottsligheten och målet är detsamma som i den så kallade Nollvisionen, det vill säga att ingen ska dö eller skadas allvarligt i trafiken. Men en viktig faktor är att polisens arbete ska i så stor utsträckning som möjligt grunda sig på forskning och statistik samt evidensbaserade metoder.

Därför satsar man inte på alla typer av brott lika mycket. Brott mot trafik­brottsbalken, exempelvis olovlig körning, smitning och vårdslöshet i ­trafik är för svåra att göra riktade insatser mot. Fortkörning kan man däremot dels förebygga med att sätta lägre hastighetsbegränsningar på lämpliga vägavsnitt, dels agera mot när de sker. Därför genomför polisen hastighets- och nykterhetskontroller.