Alpina B7 Biturbo

Alpina B7 Biturbo blir mycket snabbare

I och med att BMW 7-serie kommit i form av en facelift måste biltillverkaren Alpina, som baserar sina bilar på BMW:s, också uppdatera sin B7 Biturbo. Mer effekt och rejält mycket högre toppfart är några trevliga ting med bilen.

Alpina Burkard Bovensiepen GmbH, eller Alpina som företaget heter hos gemene man, har fått se över sin toppmodell B7 Biturbo med anledning av BMW 7-serie som för bara några veckor sedan fick en uppdatering både sett till utseendet och tekniskt.

 Utseendemässigt har över 30 nya delar tillkommit för att bättra på bilens aerodynamiska egenskaper. Strålkastarna är av xenontyp och adaptiva och ingår numera i standardutrustningen. Dimljusen har uppgraderas till LED-varianter. Även strålkastarna kan fås i full-LED, precis som på vanliga 7-serie.

 Men under huven finns de mest spännande nyheterna. Förutom att Alpina B7 Biturbo försetts med start/stopp-system som alla 7-serieversion har som standard så har den bayerska bilfirman justerat den 4,4 liter stora V8-motorn med dubbelturbo. Numera ger den 540 hästkrafter i stället för 500 som tidigare. Vridmomentet har ökats från 700 jämnt till 729 newtonmeter. Det gör gott för prestandan som sett till sprinten 0-100 km/h nu går på 4,3-4,3 sekunder i stället för som tidigare 4,7 sekunder. Mest imponerande är höjningen av toppfarten som ökat från 282 till 312 km/h.

 Den som tänker lägga pengar på en Alpina B7 Biturbo bör känna till att det fortfarande går att få bilen med förlängt axelavstånd samt dessutom med fyrhjulsdrift, xDrive.