Alpine A110 kommer i ny specialversion

Alpine lanserar en speciell variant av A110, nämligen en limiterad upplaga av A110 Lègende GT. Det här är Alpines mest exklusiva modell hittills enligt de själva vilket förstärks ytterligare en aning av det faktum att Lègende GT endast kommer att tillverkas i 400 exemplar.

Relativt nyligen tillsatta VD:n Patrick Marinoff som tidigare har arbetat för flera exklusiva bilmärken så som Maybach och Mercedes har en plan på hur de ska ge Alpine en mer tilltalande och magisk aura. Därför har de startat ett personifieringsprogram kallat Atelier Alpine. Genom det programmet kan vi bilköpare få tillgång till bland annat 29 nya lackfärger som dessutom bara lackas på 110 exemplar var. Färgerna som har tagits fram har inspirerats av Alpines historiska färgutbud.

LÄS MER: Provkörning av Alpine A110S

Förutom att sätta dessa olika färger på själva bilen kan man också välja att lackera hjul och bromsok. Allt för att vi som bilägare ska kunna få känna oss lite mer unika. Till fälgarna finns det tre olika valmöjligheter, vad sägs om högblank vit färg eller svart? Eller för den delen en nyans som går i guld. Pimp my ride någon?

På dina nya bromsok kan du välja mellan fyra olika kulörer, nämligen ljusröd, röd, gul eller guld.

Vill du att din Alpine ska sticka ut en smula jämfört med övriga får du slanta upp från 4 800 euro.

Men nu återgår vi till Lègende GT, tanken är att GT ska erbjuda en lite mer sofistikerad känsla där A110S bjuder på en mer råare sportig känsla. Det märks också eftersom GT är 0,1 sekunder slöare 0-100 km/h vilket den når efter 4,5 sekunder. GT toppar 250 km/h där A110S kommer upp i 260 km/h. Men en GT ska ju inte vara hundraprocentigt koncentrerad på prestanda enbart, det ska ju finnas vissa mått av komfort också.

Det kan vara en av anledningarna att man får med ett väskset i tre delar som passar som handen i handsken i bagageutrymmet.

Lègende GT kommer i en av tre färger, bland annat en speciallackering i silver, kallad Mercury silver, med designdetaljer i guld. I övrigt kan du välja mellan en svart färg som kallas Profond eller en blå kulör även kallad för Abysse. Alpine monogrammet och Serac fälgarna på 18-tum går i en guldaktig ton, egna led-baklysen skiljer Lègende GT från övriga modeller.

Inuti välkomnas du av en läderklädsel som går i samma kulör som bärnsten, precis som väsksetet jag nämnde tidigare. Det ingår även en numrerad plakett på mittkonsolen.

Bakom ryggen sitter den 1,8 liters fyrcylindriga turbomotorn som ger 252 hästkrafter vid 6 000 varv per minut. Du har 320 Nm vrid tillgängligt redan vid 2 000 varv per minut.

För priset som landar på från 69 300 euro ingår ett aktivt sportavgassystem och uppgraderade Brembo bromsar. Parkeringssensorer samt en backkamera är också standard vilket är bra då bakåtsikten är något begränsad.