Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Alpine

Alpine A110 Légende GT kommer tillbaka i limiterad specialupplaga

Alpine låter A110 Légende GT göra comeback i Europa med en ny version som ska tillverkas i 300 exemplar och nå marknaden senare i år.

I fjol släppte Alpine en begränsad utgåva av A110 kallad Légende GT. Den tillverkades i 400 exemplar – vilket fransmännen verkar tycka var alldeles för lättillgängligt, och nu reducerar man tillverkningen av den nya versionen med 100 bilar.

Den nya upplagan är inte bara mer exklusiv, den är också mer kraftfull än föregångaren. Légende GT har lånat den fyrcylindriga 1,8-liters turbomotorn från A110S som utvinner 292 hästkrafter och 320 newtonmeter i vrid.

1 AV 2
Foto: Alpine
2 AV 2
Foto: Alpine

Inte helt oväntat är den då också lite dyrare än den tidigare versionen, med ett frånpris på cirka 725 000 svenska kronor, en höjning med nästan 25 000 kronor. Légende GT kommer med två färguppsättningar.

Den första är en kvicksilverfärgad exteriör med svart läderklädsel och grå stickning. Det andra valet är med djupblå utsida och bärnstensbrun inredning. Båda kombinationerna kommer med genomskinliga LED-bakljus, 18-tums fälgar med diamantfinish och bromsok i guld.

1 AV 3
Foto: Alpine
2 AV 3
Foto: Alpine
3 AV 3
Foto: Alpine

Invändigt märks Sabelt Comfort-säten justerbara i sex ledder, kolfiberdetaljer med kopparväv på mittkonsol, backspegel och luftintagen samt en plakett som visar bilens produktionsnummer av 300. Annat som ingår är parkeringssensorer fram och bak, backkamera och Focal-stereo.

Precis som A110S gör Légende GT 0-100 km/h på 4,4 sekunder och toppfarten är begränsad till 250 km/h. Det enda växellådsalternativet som finns att tillgå är en sjuväxlad dubbelkopplingslåda. Alpine A110 Légende GT tros nå Europa senare under 2021.