Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Modell 4.3 som coupé med kaross från Bertelli visades upp första gången under Paris bilsalong 1935.Modell 4.3 som coupé med kaross från Bertelli visades upp första gången under Paris bilsalong 1935.Modell 4.3 som coupé med kaross från Bertelli visades upp första gången under Paris bilsalong 1935.
Modell 4.3 som coupé med kaross från Bertelli visades upp första gången under Paris bilsalong 1935.

Alvis återuppstår

En av 1930-talets mäktigaste supersportbilar går åter att beställa under London Classic Car Show.

Att Range Rover och Jaguar har börjat tillverka gamla modeller i mindre skalor har vi tidigare skrivit, nu senast om Range Rover generation 1 som ska tillverkas i tio exemplar. Den bilen kommer att visas upp under mässor med klassiska bilar i fokus.

Nu står det dock klar att de inte blir ensamma om nostalgitörstande köpare. Till London Classic Car Show, som hålls 23-26 februari, öppnas orderböckerna för inte bara en sedan länge nedlagd modell utan även ett svunnet bilmärke: Alvis.

Arbetet med att färdigställa alla planerade chassin av modell 4.3 började 2015. Produktionen stannade 1940 då fabriken i Coventry bombades av Luftwaffe.

TE21 är Alvis mest kända modell, här en av årsmodell 1965.TE21 är Alvis mest kända modell, här en av årsmodell 1965.TE21 är Alvis mest kända modell, här en av årsmodell 1965.
TE21 är Alvis mest kända modell, här en av årsmodell 1965.

De moderna bilarna byggs efter originalritningarna och bara de absolut nödvändigaste uppdateringarna görs. Det mesta rör naturligtvis motorn som är rak, sexcylindrig och på 137 hästkrafter. Det kanske inte låter så märkvärdigt men med sin prestanda på 0-97 km/h på 11,3 sekunder så var den en riktig supersportbil under 1930-talet.

Modellen kommer att kunna fås med olika karossalternativ och i London kommer en Drophead Coupé samt en Sports Coupé att visas upp men även TF21, märkets sista modell från 1966. De nya raddan av bilar går under namnet Continuation Series.

Några prisuppgifter har ännu inte släppts men om du är sugen kan du kolla på klippet nedan i väntan på dessa.

Om det där med avsomnade bilmärken gjorde dig intresserad ska du ta del av vår serie om sådana, där del tre bland annat avhandlar just Alvis

.

https://youtu.be/OIgcm8kDYLY

Gilla på Facebook för fler videoklipp!