AM-RB 001 – Aston Martins nya ger dig vingar

Ferrari, McLaren, Koenigsegg med flera – nu har ni en ny konkurrent att se upp för (till?). Aston Martin och Red Bull har tillsammans utvecklat AM-RB 001.

I juli förra året rapporterade vi att Red Bull ska släppa en gatbil 2018 och att man utvecklar kärran tillsammans med Aston Martin, inte den forna partnern Infiniti. Nu har Aston Martin släppt de första bilderna på supersportbilen som går under namnet AM-RB 001, där bokstavsförkortningarna står för Aston Martin och Red Bull. Svårare än så behöver det inte vara. 001 betyder sannolikt att det är deras första gemensamma modell, och i och med att de har tre siffror att leka med har samarbetet potential till totalt 999 olika modeller.

Förutom bilder så får vi inte veta speciellt mycket om drivlina, chassi och andra tekniska grejer. Det enda som är känt är att AM-RB 001 har en V12-motor utan överladdning och att den ska leverera lika många hästkrafter som antalet kilon bilen väger.

Myceket kolfiber har använts i AM-RB 001 och flera tekniska detaljer är designade av Red Bull Racings duktige F1-ingenjör Adrian Newey och utvecklade av Red Bull Racing Technologies. Det lär med andra ord vara en hel del Formel 1-tänk i prylarna.

Tillverkningen ska äga rum i Aston Martins fabrik i brittiska Gaydon där mellan 99 och 150 exemplar ska ta form. 25 av dessa ska vara bananpassade. Priset sägs hamna mellan 22 och 33 miljoner styck. För det priset får man drygt 1,5 Koenigsegg One:1 (sett till det ursprungliga priset).

Här kan du läsa mer om arbetet runt AM-RB 001

.

https://youtu.be/37AjQ1_EKn4

Gilla på Facebook för fler videoklipp!