Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Amerikan vill bygga Nürburgringkopia i öknen

Banbyggaren Bruton Smith vill bygga en exakt replika av den omåttligt populära banan Nürburgring. Och han vill göra det strax utanför Las Vegas, skriver bilsajten Jalopnik.

Det som händer i Vegas stannar i Vegas heter det, men det som händer på Nürburgring kan också hända i Vegas om amerikanen Bruton Smith får som han vill. I en intervju på radiokanalen Sirius XM Sports berättar han sina planer. 

 –Jag vet att Cadillac och flera andra använder Nürburgring som testbana. Det kom upp ett förslag för några år sedan om att bygga en kopia av banan och jag vet hur man duplicerar den. 

 Kruxet hänger på att få tillstånd att bygga banan, för projektet kräver ett område på 32 kvadratkilometer i Nevada sandiga öken som Smith hoppas få gratis från delstaten Nevada.

 –Om vi får tillstånd från guvernören så kommer vi bygga den. Om vi får det klart så kommer våra tyska ingenjörer att mäta banan med bland annat flygfoto och när de är klara så kan jag sätta igång att bygga den här banan. 

 Nürburgring-replikan kommer inte användas som tävlingsbana utan ska bara gälla som testbana, men både privatpersoner och tillverkare ska få ta ut sina bilar på banan.