Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080820-usa-kundundersökn080820-usa-kundundersökn080820-usa-kundundersökn
080820-usa-kundundersökn Foto: Ingo Barenschee

Amerikaner gillar inte amerikanskt

För första gången på 15 år placerar sig ingen av de amerikanska biltillverkarna i topp när bilägarna får säga hur nöjda de är med sina bilar. Den senaste undersökningen cementerar bilden av amerikanska bilköpare som vänder sig till utländska bilar.

Amerikanska bilägares tillfredsställelse med de inhemska bilmärkena är på nedåtgående. Läget för de amerikanska biltillverkarna har inte sett så mörkt ut på minst 15 år. I år är första gången sedan undersökningen American Consumer Satisfaction Index började genomföras för 15 år sedan, som inget av de amerikanska märkena tar sig in bland topp-fyra i sammanställningen. I stället placerar sig de amerikanska märkena i botten av listan medan Lexus och BMW återfinns i toppen, tätt följda av Toyota och Honda. Chrysler, Ford och GM tar sex av de åtta nedersta platserna med Chryslers Jeep och Dodge på de allra sista platserna.

Den årliga undersökningen baseras på intervjuer där kunderna får bedöma sina bilar utifrån vilka förväntningar de hade på bilen och hur den har levt upp till dessa. Bilmärkena betygsätts på en 100-gradig skala där 100 är bäst. Det här året, precis som förra, var ett rekordbra år sett utifrån kundernas tillfredsställelse. För Chrysler var det dock inget roligt år. Jeep och Dodge var med sina 76 respektive 78 poäng sämst i undersökningen.

En del i förklaringen till misslyckandet för de amerikanska märkena kan troligen återfinnas i de höga bensinpriserna i USA. Varken Chryslers, Fords eller GM:s bilar är kända för att vara snåla på den dyrbara soppan, medan europeiska och asiatiska bilar oftast är snålare men samtidigt mindre, vilket tycks tilltala USA-marknaden i allt högre utsträckning.

Läs mer