Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070926-volvo-kvinnor-usa070926-volvo-kvinnor-usa070926-volvo-kvinnor-usa
070926-volvo-kvinnor-usa

Amerikanska kvinnor väljer Volvo

Amerikanska J.D. Power har genomfört en studie i USA där de tog reda på vilken bil amerikanska kvinnor helst väljer vid sitt bilköp. Volvo S40 toppar listan över vad de kallar populäraste lyxbilsköpet.

I den framtagna tio-i-topp-listan ligger alltså Volvo S40 överst bland de lyxbilar som amerikanska kvinnor väljer. Just ordet lyxbil kanske vi svenskar ställer oss tveksamma till, men i USA ses ofta Volvo som en premiumbil.

Ser man till hela listan så ligger Volvo bäst till hos kvinnorna bland alla bilmärken. Både Volvo V50 och S60 ligger nämligen med där – V50 på sjunde plats och S60 på nionde plats.

Enligt J.D. Powers studie står de amerikanska kvinnorna för 37,3 procent av samtliga bilköp i USA. Andelen för Volvo S40 ligger på 53 procent.

J.D. Power har intervjuat hundratals amerikanska bilåterförsäljare under 2007 för att ta reda på de bilmodeller som har högst andel kvinnliga köpare inom lyxbilssegmentet.

Inga extrema bilmodeller finns på kvinnornas tio-i-topp-lista, utan samtliga favoriter hos kvinnorna känntecknades av att det var en instegsmodell med kvalitet, säkerhet, pålitlighet och värde för pengarna.

Antagligen är ett tungt vägande argument för de amerikanska kvinnorna att Volvo S40 hade högsta poäng i det amerikanska försäkringsföretaget "Highway Safetys" frontalkrocktest.

Resultatet av undersökningen redovisas i en artikel i tidningen BusinessWeek nätupplaga.

Läs mer på businessweek.com