Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: press photo, do not use for advertising purposes

AMG firar 45 år med SL 65 AMG

Tyska trimfirman AMG har funnits i 45 år i år och firar det hela med en specialutgåva av rykande färska Mercedes SL 65 AMG som får tilläggsnamnet 45th Anniversary.

I år är det 45 år sedan AMG grundades. Året var 1967 när de förra Mercedes-ingenjörerna Hans Werner Aufrecht och Erhard Melcher grundade företaget som till en början hade sin bas i Burgstall an der Murr, strax utanför Stuttgart. Snart hade man dock flyttat sin fabrik till närliggande Affalterbach, där man verkar än idag under ägarna Mercedes som köpte 51 procent av företaget 1999. 2005 sålde Aufrecht den kvarstående delen till Daimler som i samma veva blev helägt av Daimler.

 För att fira jubileet lanserar AMG nu en specialversion av V12-monstret SL 65 AMG ”45th Anniversary” i en begränsad upplaga om 45 bilar. För att skilja jubileumsmodellen från ”vanliga” SL 65 AMG har AMG tagit fram speciallacken Designo Magno Graphite exklusivt för 45th Anniversary. I kontrast till den matta lacken har jubileumsmodellen kromdetaljer och andra fälgar än standardversionen. AMG har även monterat ett kolfiberpaket till bilen som numer har backspeglar, främre spoilerläpp och bakvinge i det viktsparande materialet.

 Motoreffekten är precis som förut på 630 hästkrafter och 1 000 newtonmeter, och de karaktäristiska stolarna känns även de igen från SL 65 AMG. De som väljer till jubileumspaketet får dessutom en skylt på instrumentpanelen som förkunnar vilken i ordningen av de 45 bilarna man lyckats komma över.

 0-100 går på fyra sekunder blankt och toppfarten begränsas till 250 kilometer i timmen. Utsläppen hamnar på 270 gram koldioxid per kilometer, vilket motsvarar en bränsleförbrukning på 1,16 liter per mil i blandad körning.

Missa inte PeO Kjellströms provkörning av Mercedes SL 500 i nummer 9/2012 som finns i butik nu.

Detta är AMG

Året var 1967 när de förra Mercedes-ingenjörerna Hans Werner Aufrecht och Erhard Melcher grundade företaget som till en början hade sin bas i Burgstall an der Murr, strax utanför Stuttgart. Snart hade man dock flyttat sin fabrik till närliggande Affalterbach, där man verkar än idag.

Bokstavskombinationen plockades från de båda herrarnas efternamn Aufrecht och Melcher. G:et kommer i bästa IKEA-stil från Aufrechts hemstad Großaspach, även om AMG aldrig haft varken kontor eller verksamhet i den sydtyska staden.

 Genom åren har en rad modeller från Mercedes fått sina prestanda vässade av företaget. Till en början handlade det om eftermarknadsprylar till bland annat SL-generationen R107, kärt kallad ”Dallas-moppen” efter karaktären Bobby Ewings förkärlek för modellen i tv-såpan Dallas.

 1990 hade Mercedes-ägarna Daimlers intresse för företaget vuxit tillräckligt för att resultera i ett samarbete mellan de två företagen, vilket ledde till den första samutvecklade modellen C 36 AMG, som 1993.

1999 köpte Daimler, som då hette DaimlerChrysler, 51 procent av företaget. Sex år senare sålde Hans Werner Aufrecht den kvarstående delen till Daimler, vilket ledde till att AMG blev helägt av Daimler 2005.