Ännu en bild på extrema Mercedes-AMG Project One

Det börjar brännas för Mercedes-AMG:s extrema superbil Project One. Med bara två dagar kvar till den officiella debuten på bilsalongen i Frankfurt väljer den tyska tillverkaren att ge oss ännu en ”teaserbild” på sin nya best.

För Project One ser ut just att bli det, en best.

Med en varvillig 1,6-liter V6-motor hämtad från Mercedes Formel 1-bil W06 Hybrid, som dessutom blir assisterad av fyra elmotorer, lovar Mercedes ett effektuttag på över 1 000 hästkrafter.

Toppfarten anges i sin tur till över 350 kilometer i timmen.

Mer exakta siffror får vi troligtvis om två dagar när Mercedes-AMG Project One har officiell premiär på bilsalongen i Frankfurt.

Till dess kan vi studera de bilder vi har att tillgå.

Det är bara drygt en vecka sedan Mercedes gav oss en dunkel bild på superbilens front och nu har vi fått ta del av ännu en teaserbild.

Den nya bilden är desto mer avslöjande och visar superbilens bakparti.

Som vi redan kunde se på den förra bilden så får Project One ett stort takmonterat luftscoop, troligtvis i kolfiber. Stötfångarna bak blir riktigt breda och som bakljus har Mercedes valt smala LED-ljus.

Vi kan också konstatera att bilen inte får någon bakruta. Den har istället fått lämna plats åt ännu fler luftintag och en ”fena” som går längs med mitten (se illustrationen nedan).

Lägg också märke till det centralt placerade ändröret där ljudet från en motor som varvar 10 000 r/min ska komma ut.

Project One kommer bara att byggas i 275 exemplar och ska enligt uppgift redan vara slutsåld.

Vad det kostar att lägga vantarna på ett exemplar vet vi inte, men för ett år sedan pratades det om 40 miljoner kronor...