Foto: © Morgan J Segal Photography -All Rights Reserved

Ännu en bildläcka – Hyundai Veloster Turbo

Drygt ett år har gått sedan Hyundai premiärvisade sin lite udda coupé Veloster. På Detroitsalongen visar man nu prestandaversionen Veloster Turbo, med 201 hästkrafter!

Ännu en gång har ett så kallat embargo brutits i förtid. Det vara bara i går som vi kunde visa de första bilderna på nya Dodge Dart, och nu har de första bilderna på Hyundai Veloster Turbo läckt ut. Hela en dag för tidigt!

Uppdateringarna på utsidan handla om ett tämligen omfattande bodykit (i alla fall för att komma från fabrik) med spoiler både fram och bak. Även interiört märks turbo-versionen med en förändring av vissa materialval åt det sportigare hållet och sportstolar med "Turbo"-brodyr. 

Under huven har 1,6-litersmotorn från vanliga Veloster fått 63 nya hästkrafter, tack vare turbomatningen, och har nu 201 i stället för de 138 standardhästarna. Vridmomentet har ökat från 166 till 266 newtonmeter. Vikten ökar från 1 172 till 1 270 kg. Konkurrenterna till Veloster Turbo blir exempelvis Mini Cooper S och Volkswagen Golf GTI. Till oss lär modellen komma senare i år, även om vi inte vet säkert ännu.