Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100909-saab bok fröberg
100909-saab bok fröberg
100909-saab bok fröberg
100909-saab bok fröberg

Ännu en bok om Saab-affären

Det ser ut att bli fajt i bokhyllorna i höst, åtminstone när det gäller att vinna läsarna som vill fördjupa sig i den turbulenta Saab-affären. Om en knapp vecka släpps boken ”Kampen om Saab – Bakom kulisserna under ett osannolikt ödesår”. Andra boken i ämnet.

I tisdags informerade vi er om en kommande bok, lanseras i dag faktiskt, som fördjupar sig i den långdragna Saab-affären. Boken heter ”Saabaffären inifrån” och är skriven av Näringsdepartementets Jöran Hägglund som var regeringens representant under Saab-affären och har därmed god insyn i alla turer och vändningar som varit.

Men den som törstar efter att läsa allt ”smaskigt” om det som hänt har ett delikat dilemma vid besöket i bokaffären. I höst kommer det att finnas två böcker som berör ämnet.

Denna andra bok är skriven av journalisten Jonas Fröberg och han har valt att titulera den ”Kampen om Saab – Bakom kulisserna under ett osannolikt ödesår”.

En kort beskrivning av bokens innehåll lyder som följer:

Det var omöjligt. Dödsdömt. Men det gick. Det här är hela historien om Saabs årslånga kamp för överlevnad.

Jonas Fröberg har följt turerna på nära håll och skriver initierat med stor nerv om alla inblandade: Victor Muller, Christian von Koenigsegg, Maud Olofsson, Bob Lutz och Vladimir Antonov. Resultatet är en tempofylld reportagebok som bjuder på unika inblickar bakom kulisserna från Ovala rummet i Washington via Rosenbad till GM:s huvudkontor i Detroit. Och naturligtvis till de anställda på den nedläggningshotade Stallbackafabriken i Trollhättan.

Boken utkommer den 15 september. Nu vet du vad du ska göra när höstmörkret fallet – inta favoritfåtöljen och plöja igenom de båda böckerna om Saab-affären.  

Läs mer