Ännu en läcker Maserati-version – GranTurismo Sport

Maserati GranTurismo lanserades för fem år sedan. För att höja modellens attraktionskraft så här i andra halvan av livscykeln kommer nu ännu en läcker version – GranTurismo Sport.

Maserati GranTurismo lanserades 2007 och har nu nått medelåldern i modellens livscykel. Men det dröjer tills det att nya Quattroporte lanserats om ett till två år förrän ingenjörerna i Modena kan börja tänka på nästa generation GranTurismo.

Därför väljer nu Maserati att göra det som få biltillverkare är bättre på än just Maserati (möjligen granntillverkaren Lamborghini), nämligen att släppa en ny version av den befintliga modellen. Vilken i ordningen det är vad gäller GranTurismo är vi osäkra på, men nog verkar den läcker, nya GranTurismo Sport.

GranTurismo Sport ska ersätta GranTurismo S i Maseratis modellprogram, och hamnar därmed mellan vanliga GranTurismo och mer race-stukade GranTurismo MC, om vi räknar de mer permanenta medlemmarna i GranTurismo-familjen (och inte exempelvis Limited Edition, som vi berättat om tidigare i vinter).

Mest nyheter finns under huven, där V8-motorn på 4,7 liter har fått sin effekt höjd från 434 hästar till 460. Hela sexton hästar mer än i GranTurismo MC och i GranCabrio Sport, men vi förmodar att även de kommer att få smärre uppdateringar vad det lider. 

På utsidan har en lite annorlunda, och mer aggressiv, front applicerats. LED-linlägg i strålkastarna är också nytt, liksom det lite mer sotade glaset på baklamporna. I förarmiljön hittar vi nya stolar och en ny ratt.

Premiär för nya GranTurismo Sport blir på bilsalongen i Genève, som slår upp portarna strax efter det kommande månadsskiftet.