Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101221-chrysler-300c
101221-chrysler-300c
101221-chrysler-300c
101221-chrysler-300c Foto: Webb Bland

Ansiktslyfta Chrysler 300C visas i helfigur

Det blev inte så mycket nytt som många hade trott. ”Nya” Chrysler 300C är i själva verket bara ”halvnya” Chrysler 300C. Sober design och mycket krom ersätter de tidigare gangsterformerna.

När Chrysler visade de första detaljbilderna på nya 300C antog de flesta att det var en helt ny modell på gång, modellen lanserades redan 2004 och är i högsta grad mogen för avlösning. Men Chrysler ville annat. När de nu visar de första bilderna på bilen i helfigur står det klart att det inte är en helt ny generation utan bara ett kraftigt ansiktslyft, Chrysler har alltså gjort som Volkswagen har tagit för vana att göra de senaste åren – att kalla en ansiktslyft modell helt ny.

2011 års Chrysler 300C bjuder emellertid på en hel del nyheter. Inte minst i fronten där 300C har tappat sitt tidigare ilskna och muskulösa uttryck till förmån för ett mer högdraget, nästan statsmannamässigt ansikte. Det är mycket krom och i strålkastarna finns glittrande LED-ljus. Baktill har det inte hänt lika mycket men även här finns mer krom än tidigare. Chryslers designteam har även lyckats förändra profilen genom några små förändringar, A-stolparna är aningen tunnare och lutar aningen flackare och längs med båda sidorna på bilen löper ett veck strax ovanför dörrhandtagen. Invändigt är det inte mycket som är sig likt. Den gamla fyrkantiga interiördesignen har bytts mot runda former och blå stämningsbelysning.

Chrysler vill fortfarande inte berätta vad som finns under den nydesignade karossen, det får vi veta först i samband med att bilen premiärvisas på Detroitsalongen i januari. Förhandstipset säger att 300C får en instegsmotor i form av en 3,6-liters V6 som utvecklar 290 hästkrafter. Om det kommer någon mindre motor återstår att se men klart är i alla fall att det även kommer att erbjudas en 5,7-liters HEMI-V8 när bilen börjar säljas under nästa års första kvartal.

Läs mer

Test och provkörningar