Är detta europaversionen av nya Honda Accord?

Dagens Honda Accord ska inom kort avlösas av en nionde generation. Just nu förhandsvisar man hur nya Accord i Ryssland ska se ut. Vi misstänker att det är samma som ska komma oss i övriga Europa till godo.

Honda i Ryssland har vid sidan om bilsalongen i Moskva släppt två skisser som visar hur nya Accord kommer att se ut när den tillgängliggörs på den ryska marknaden. Som vi kan se är linjespelet identiskt med hur den nya amerikanska versionen ser ut och som visades för bara en knapp månad sedan (se bilderna nedan).

 Den Honda Accord som rullar på europeiska vägar i dag har gjort så sedan 2008. Det är alltså snart dags för en avlösare även här, inte enbart i Ryssland. Och med tanke på att bilen de ryska skisserna har tyska registreringsskyltar misstänker vi att det kan vara ett tecken på att den europeiska versionen ser likadan ut. Det skulle betyda att den europeiska och den amerikanska versionen ser likadana ut, något de inte gör i dag. Däremot är vår europeiska Accord identisk med Acura TSX som säljs i USA. Acura är Hondas lyxbilsmärke på andra sidan Atlanten.

 Om nu den europeiska och amerikanska versionen kommer att vara lika rent visuellt så kommer det att skilja sig under huven. I Ryssland har det bekräftats att en 3,5-liters V6-motor på cirka 280 hästkrafter är aktuell.

 I USA får nya Accord dessutom en hybriddrivlina där en tvålitersmaskin kombineras med en elmotor på 120 kilowatt som får sin kraft från litiumjonbatterier med en kapacitet på sex kilowattimmar. Den önskar vi se även här i Europa, tillsammans med andra bensinmotorer och dieselspisar.