Är detta Lexus LS F?

Nu när en ny generation Lexus LS har presenterats kanske det äntligen är dags för en prestandaversion i form av LS F. Är det den vi ser på bild här?

För fem år sedan visade Toyota Motorsport GmbH upp en Lexus LS med 650 hästkrafter, ett år efter att vi hade visat spionbilder på den kraftfulla prestandaversionen av dåvarande LS. Vi, och många med oss, trodde att Lexus var på väg att släppa en LS F som skulle ta upp kampen med Mercedes AMG-modeller i S-klassen, men så blev det aldrig.

Nu har en ny generation LS gjort entré, LS 500 i Detroit tidigare i år och strax därefter LS 500h i Genève, och eventuellt får Lexus tummarna ur bakvagnen och släpper en LS F. Det har ryktats om att en LS F ska visas upp på Tokyosalongen i vinter eller på Detroitsalongen i januari, antingen i koncept- eller produktionsutförande. Ryktena har dock klassats som just rykten.

TMG Sports 650 som visades 2012.

Men kanske ryktena ändå var på rätt spår. Bilden ovan kommer från Instagram (och upptäcktes av Road&Track) och sägs vara tagen ur en japansk biltidning. Om det är äkta vara vi tittar på eller någon form av illustration är svårt att avgöra, men det ser riktigt ut.

Vad vi ser är nya LS i blått med den stora spindle-grillen i helsvart som flankeras av stora luftinsläpp på sidorna, utlagda skärmar varav de främre har fått luftslitsar i bakkant, omgjorda tröskellådor samt stora helsvarta fälgar med rejäla bromsar bakom.

Det snackas om att LS F, om den nu blir av, får en twinturbomatad V8 på runt 600 hästkrafter. Effekten skulle i så fall mer eller mindre matcha Mercedes-AMG S 63 och S 65 som har 612 respektive 630 hästkrafter.