Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya BMW M3Nya BMW M3Nya BMW M3
Nya BMW M3 Foto: CarPix (spionbilder)

Är detta nya BMW M3?

En av de hetaste motornyheterna 2013 är kommande generationen BMW M3. Brittiska Car Magazine har publicerat bilder på en skrikande gul kärra som sägs vara äkta vara av nya M3.

Det har spekulerats mycket om nya BMW M3 och spionbilderna har varit många under en längre tid, inte minst de bilder vi publicerade i november som visade M3 när den tankades med etanol norr om Göteborg.

 Frågan är om vi kan lägga alla spekulationer och spionbilder åt sidan redan nu. Detta då den gula bilen på bilderna här ovan och nedan sägs föreställa nya BMW M3 i sedanutförande (coupén och cabrioleten kommer att heta M4). Äkta vara alltså, inga illustrationer.

 Bilderna kommer från nya numret av Car Magazine som publiceras under artikelrubriken ”Nya M3: sju hemligheter som BMW inte vill att du ska känna till”. Enligt GT Spirit, som har skannat in berörda sidor av tidningen är det alltså inga illustrationer, utan den riktiga bilen. Dock är det något oklart om det betyder den produktionsfärdiga bilen som ska visas i Frankfurt i september eller om det är den lite mer ”konceptifierade” varianten som ska visas i Genève i mars.

 I Car Magazines artikel går att läsa att nya M3 Sedan, generationsbeteckning F80, kommer att utrustas med en rak sexcylindrig motor, precis som vad vi skrivit om tidigare. Man går alltså tillbaka till samma motorvariant som M3 hade under E36- och E46-erorna. V8 blev alltså bara en ”one hit wonder” med E90-generationen. Första generationen M3, E30, hade som bekant en rak fyra.

 Den raka sexan är en helt ny maskin med dubbelturbo som enligt artikeln ger 450 hästkrafter, alltså 30 fler än i dag. Tillsammans med en blixtrande snabb dubbelkopplingslåda lär den bli minst ett par tiondelar snabbare än dagens M3 Sedan (4,6 sekunder som bäst).

 Hur det än är med saken så har lär vi svaret om en dryg månad.

 På bilderna nedan kan vi för första gången se nya M3 i vitt när den testas under vintertester i Norrland. Tidigare har vi bara sett den i svart.