Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081007-saab-modeller-2012081007-saab-modeller-2012081007-saab-modeller-2012
081007-saab-modeller-2012

Är detta nya Saab 9-5?

Nästa generation Saab 9-5 kommer allt närmare, men hur kommer den att se ut? Kanske vi kan få en vink om utseendet redan i dag efter att Saab visat en skiss på nästa 9-5 under en presentation på Saab Owners Convention 2008 för några dagar sedan.

Årligen hålls Saab Owners Convention i USA och för bara några dagar sedan, mellan 21 och 24 augusti, gick SOC 2008 av stapeln i Devens,  Massachusetts. Där träffas amerikanska Saab-ägare och snackar nostalgi, teknik och inte minst framtid.

Under en PowerPoint-presentation med Steve Shannon, chef för Saab i USA, visade man upp en skiss på nästa generation Saab 9-5. Som tur var så passade en av åskådarna på att fotografera vad som visades på den stora duken och lade upp materialet på den hängivna Saab-sajten trollhattansaab.net.

Hur mycket skissen illustrerar nästa 9-5 är svårt att sia om, men förhoppningsvis visar den vilken riktning det pekat mot. Låg sluttande bakre taklinje och ett generellt mer kraftfullt uttryck än hos dagens generation.

På bilden kan man också utläsa att mycket av den grundläggande tekniken kommer att hämtas från den ganska nyligen introducerade Saab Turbo X.

Under lång tid har det spekulerats om att nya Saab 9-5 kommer att visas på Parissalongen i oktober, något som känns mindre sannolikt. I stället tippar vi på att det blir på Genèvesalongen i mars nästa år. Lanseringen lär förhoppningsvis äga rum senare samma år.

Läs mer

Provkörning

Test

TV-TV

Extern länk

Allt från SOC 2008 på trollhattansaab.net