Är en halv bil bättre än en hel?

En halv polsk bil – hur låter det? Inte så pjåkigt, tyckte uppenbarligen ägaren av denna FSO Polonez, som gjorde slag i saken och byggde bilen som han själv ville ha.

I korvkiosken kan man få en halv special. Men vi har aldrig varit med om att man kan få en halv bil hos bilhandlaren. Det har uppenbarligen inte, till sitt stora förtret, ägaren till den här FSO Polonezen heller. Så han fick göra det själv i stället.

Han delade helt sonika bilen på mitten, plockade bort det som inte behövdes, och satte sedan ihop den igen. Resultatet är en halv FSO Polonez med två säten – ett fram och ett bak.

Lustigt nog finns det ingen information om bilen, ägaren eller syftet med den drastiska och väl utförda halveringen. Ägaren bör ju ha haft en väldigt stark anledning till att göra som han har gjort, kan man tycka. Eller så är det kanske inte konstigare än att han inte hade råd med mer än halvförsäkring...

När vi tänker efter så finns det ju faktiskt en bil som redan från fabrik åtminstone liknar det här hemmabygget lite grann. Om du blev sugen på att köra tandem-bil, men inte vill bygga en själv, ska du i så fall spana in elbilen Renault Twizy.