Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Arash Cars rullar ut nya modellen AF8

Den lilla brittiska biltillverkaren Arash Cars visar uppföljaren till AF10 som ska konkurrera med väletablerade märken som Ferrari och McLaren.

Arash AF10 lanserades 2009 men byggdes endast i ett enda exemplar, då riktade de in sig på konkurrenter som Koenigsegg och Pagani. Nu tar de ett steg tillbaka från hyperbils-världen och hoppas att deras nya modell Arash AF8 ska kunna konkurrera med bilar som Ferrari 458 och McLaren 12C.

Arash AF8 väger totalt 1 200 kilo vilket har möjliggjorts tack vare att chassit är konstruerat av en kombination av höghållfasthetsstål, aluminium och kolfiber medan samtliga karosspaneler är tillverkade i kolfiber. Likt föregående modell drivs AF8 av en mittmonterad 7,0-liters V8 som levererar 550 hästkrafter och 640 newtonmeter som skickas via en sexväxlad manuell låda till bakhjulen. Enligt Arash Cars ska AF8 klara av 0-100 km/h på endast 3,5 sekunder och toppfarten sägs vara 320 km/h.

Kupén är läderklädd och varvat med kolfiberdetaljer samt utrustad med infotainmentsystem med pekskärm och uppvärmd vindruta. Pris och när bilen kommer att börja tillverkas till kunder presenteras senare i år. Frågan är dock om Arash AF8 har vad som krävs för att konkurrera med tungviktare som Ferrari och McLaren.