Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ariel Atom får 700 hästkrafter av DDMWorks

Eftermarknadsföretaget DDMWorks har fifflat lite med Ariel Atom som numer får totalt 700 hästkrafter ur den två liter stora Ecotec-motorn. Samtidigt varnar företaget sina kunder från att köra bilen utan säkerhetsutbildning.

”Motorcykeln på fyra hjul” Ariel Atom har sällan anklagats för att vara för slö, och skulle den någonsin ha blivit det hann Ariel i vilket fall före och lanserade Atom 500 V8 som klämde ur 500 hästar ur den tre liter stora V8:an. 

 Men förutom V8-värstingen även en mindre motor till bilen, GM:s Ecotec-motor på två liter och 245 eller 300 hästkrafter, beroende på kompressorns vara eller icke vara. Det är även den motorn som DDMWorks från South Carolina, USA, har valt att ge lite mer effekt. Eller snarare, massor med mer effekt. 

 Efter installationen av både en större kompressor såväl som en turbo från Garrett slutar effektmätaren nämligen inte stiga förrän den står på totalt 700 hästkrafter, eller 350 hästkrafter per liter. En annan, i sammanhanget intressant, mätmetod är även att slå ut hur många hästkrafter detta blir per 1 000 kilo. Med 657 kilo Ariel Atom landar denna siffra på 1 077 hästkrafter per ton, långt mer än effektstinna bilar som till exempel Bugatti Veyron (446 hk/ton). 

 Samtliga bilar kontrolleras på en bromsbänk innan de skickas i väg till kund för att se till att alla hästarna är i stallet. Att ha hästarna i stallet är även något man kräver av sina kunder. Den extrema effektsiffran gör att DDMWorks rekommenderar sina kunder att ta en specialiserad kurs i avancerad körning för sin egen säkerhets skull. För att få ner alla hästkrafter i marken har trimfirman även försett bilen med 275 millimeter breda bakdäck. 

 Utöver 700-hästarsversionen kommer även Ariel Atom erbjudas med 450 alternativt 575 hästkrafter.