Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Arrinera Hussarya
Arrinera Hussarya
Arrinera Hussarya
Arrinera Hussarya

Arrinera Hussarya – den polska supersportbilen

Ännu en supersportbil visas upp, denna gång den polska Arrinera Hussarya med V8 på 650 hästkrafter.

Det nystartade polska företaget Arrinera Automotive visade upp sin första prototyp 2011, nu verkar det som att modellen är klar för produktion. Hussarya som bilen heter kommer att börja byggas i fabriken i Gliwice i södra Polen under året, och Arrinera planerar att bygga cirka 100 exemplar per år.

Bilen i fråga har en mittmonterad 6,2-liters V8 från General Motors som levererar 650 hästkrafter och 820 newtonmeter, växellådan är en automatiserad manuell låda med växlingspaddlar på ratten. Växellådan levereras av italienska Graziano som också levererar växellådor till både McLaren och Lamborghini. All effekt skickas till bakhjulen och sprinten 0-100 km/h ska avklaras på 3,2 sekunder medan toppfarten sägs ligga på 340 km/h.

Chassit är byggt i samarbete med Lee Noble, mannen bakom Noble Automotive, och är konstruerat i stål och kompositmaterial men om man vill går det att få vissa delar i kolfiber, totalvikten ska vara 1 300 kilo. Kupén bjuder på alla bekvämligheter en modern bil ska ha förpackat med läder och kolfiberdetaljer, önskar man går det även att få mörkerkamera monterad. Pris är ännu inte presenterat men hamnar troligtvis på omkring 1-1,5 miljoner.