Foto: Volkswagen

Arteon Shooting Brake – kombimodellen bekräftad av Volkswagen

Efter flera år av rykten om en kombiversion baserad på Arteon bekräftar nu Volkswagen att det faktiskt blir av. 

När dagens coupéversion av Volkswagen Passat lanserades i slutet av 2017 såg de till att byta namn från Passat CC till Arteon för att särskilja de två modellerna. Arteon ska trots allt vara den lyxiga och sportiga modellen. Även utseendet skiljer sig mer än hos föregångaren. Nu några år in i livscykel är det dags att uppdatera modellen och då får den ytterligare ett tufft namn. Shooting Brake.

Foto: Volkswagen

Det började ryktas om en kombiversion av Arteon redan när den lanserades och i januari i år dök det upp suddiga bilder på kombiversionen från en fabrik i Kina.

Den uppdaterade Arteon ska presenteras officiellt i slutet av juni, men Volkswagen släpper nu en designskiss som visar den nya Arteon Shooting Brake.

BEGAGNATTEST: Volkswagen Passat 2016-2019

Utöver den längre taklinjen kommer även nyheter som uppdaterad interiör med Volkswagens senaste infotainmentsystem, MIB3, som redan sitter i Passat. Samt snålare motorer där det mest intressanta alternativet är laddhybriden, ett motoralternativ som inte gått att få till Arteon tidigare. Exakta specifikationer för motoralternativen presenteras inte i nuläget men de kommer att vara bekanta från det övriga Volkswagen-utbudet.