Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asfanè DieciDieci – ny italiensk supersportbil

Världens tycks ha plats för hur många supersportbilar som helst. Det senaste i genren är italienska hybriden Asfanè DieciDieci med lika många hästkrafter som modellbeteckningen visar.

Italienska FV Frangivento har nu presenterat Asfanè DieciDieci, en supersportbil med mycket lättviktsmaterial så som aluminium och kolfiber, måsvingedörrar, stort luftscoop på taket och – minst sagt – oortodox formgivning av karossen.

Undertecknad får lite Vector-vibbar av Asfanè DieciDieci. Du kommer kanske ihåg framför allt Vector W8?Undertecknad får lite Vector-vibbar av Asfanè DieciDieci. Du kommer kanske ihåg framför allt Vector W8?Undertecknad får lite Vector-vibbar av Asfanè DieciDieci. Du kommer kanske ihåg framför allt Vector W8?
Undertecknad får lite Vector-vibbar av Asfanè DieciDieci. Du kommer kanske ihåg framför allt Vector W8?

Presentationen av bilen bjuder inte på speciellt många specifikationer, men enligt uppgift är den huvudsakliga kraftkällan en V10 på 5,4 liter som enligt italiensk media är av tyskt ursprung. Motorn överför 860 hästkrafter till bakhjulen.

Ser man inte denna diffusor är det dags att gå till en optiker.Ser man inte denna diffusor är det dags att gå till en optiker.Ser man inte denna diffusor är det dags att gå till en optiker.
Ser man inte denna diffusor är det dags att gå till en optiker.

Framhjulen får i stället kraft från två elmotorer på sammanlagt 150 hästkrafter. Total uteffekt ligger därmed på 1 010 hästkrafter och det är denna siffra som har namngett modellen. Dieci är nämligen tio på italienska, DieciDieci är alltså ”tiotio”, med andra ord 1 010.

Argt utseende bakifrån. Tror det är trollet i Fragglarna den liknar, eller!?Argt utseende bakifrån. Tror det är trollet i Fragglarna den liknar, eller!?Argt utseende bakifrån. Tror det är trollet i Fragglarna den liknar, eller!?
Argt utseende bakifrån. Tror det är trollet i Fragglarna den liknar, eller!?

Några prestandasiffror finns inte, däremot en prisindikation. Uppemot två miljoner euro enligt italienska motorsajter, det vill säga över 20 miljoner kronor.