Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aston Martin AM310 smygvisar nästa DBS

Aston Martin Project AM310 är än så länge bara en konceptbil men ger en föraning om nästa DBS som får upp emot 580 hästkrafter.

Aston Martin Project AM310 drar på designen från One-77 men i själva verket är det en annan Aston Martin den hintar om – DBS. Bilen är en vidareutveckling av den utgående DBS men Aston Martin hävdar att tre fjärdedelar av bilen är helt ny. Karossen är byggd i kolfiber och den sex liter stora V12:an i Project AM310 lämnar ifrån sig 580 hästkrafter, att jämföra med DBS 517 hästkrafter.

 Som synes skyndar Aston Martin långsamt med utvecklingen av sin design. Grunddragen kom redan 1994 i och med lanseringen av Ford-utvecklade DB7. Mest iögonfallande på Project AM310 är framspoilern med splitters som avslöjar lättviktsmaterialet. Strålkastarna hämtas från Virage och baklyktorn har hjämtats från One-77.

 Aston Martin Project AM310 visas just nu upp på concorso d’Eleganza Villa d’Este där den får sällskap av bland annat BMW Z4 Zagato som vi kunde skriva om tidigare i veckan.

 Nästa Aston Martin DBS, som kan komma att heta DB10, kommer visas upp på bilsalongen i Paris i oktober i år och börjar tillverkas under 2013.