Aston Martin avslöjar kommande modeller

Aston Martins vd berättar mer företagets planer för den närmsta framtiden, bland annat kommer märkets första suv inom fyra år.

I en intervju med Automotive News Europe berättar Aston Martins vd Andy Palmer om framtida modeller och deras planer för att bli mer lönsamma.

– Under vårt första århundrade gick vi i konkurs sju gånger, det andra århundradet kommer att handla om att se till att det inte händer igen, säger Palmer.

För att klara det väljer Aston Martin att gå samma väg som Porsche och hänga på den växande suvtrenden.

Att Aston Martin ska lansera en suv kommer dock inte som någon överraskning då de redan på bilsalongen i Genève 2009 visade upp ett suvkoncept vid namn Lagonda. Ett namn som sedan kom att användas till lyxsedanen Lagonda Taraf som visades förra året. På årets Genèvesalong visade de även upp konceptbilen DBX, en eldriven crossovermodell.

Enligt uppgift kan vi troligtvis få se en Aston Martin-suv så snart som om fyra år, alltså 2019.

Enligt uppgifter från Palmer kommer den nya crossovermodellen att bygga på en helt nyutvecklad plattform som även ska delas med två andra modeller. Bland annat en ny sedanmodell samt en än så länge okänd modell.

Dessa tre nya modeller kommer att komplettera de uppdaterade versionerna av nuvarande modellutbud som är planerade att lanseras inom de närmsta åren. Även de kommer dock att få en ny plattform som just nu testas och siktades av vår spionfotograf för några dagar sedan. Då i form av en testprototyp till uppföljaren av DB9 som troligtvis kommer att få namnet DB11 för att understryka att det rör sig om en nyutvecklad bil. En modell som troligen kommer att premiärvisas under hösten 2016.

Under förra veckan meddelade även Palmer att de kan komma att lansera en eldriven version av fyrdörrarscoupén Rapide. En version som troligtvis skulle få fyrhjulsdrift, cirka 1 000 hästkrafter och en räckvidd på omkring 322 kilometer.