Aston Martin bygger drakversioner

Eftersom det är drakens år i år så lanserar Aston Martin 88 specialversioner av tre av sina modeller som förädlats med gulddetaljer, speciallack och drakar. Vi har bilderna.

I Aston Martins monter på bilsalongen i Peking är det tunt med nyheter i vanlig bemärkelse. Men för att fira drakens år har man tagit fram tre handbyggda versioner av DBS Volante, Virage Coupé och V8 Vantage S Coupé som sammanlagt ska byggas i 88 exemplar.

 Varje bil får insydda drakar av guldtråd i bland annat nackstöden och detaljer i guld på bland annat instrumentbrädan. Även utanpå bilen förses bilarna med gulddetaljer, som till exempel Aston Martin-märkena fram och bak på bilen i 24 karats guld. Förutom guldet kan man se att det är en av drakbilarna på numrerade skyltar på instegslisterna och om du har ett riktigt tränat öga kan du även se att det är speciallack på bilarna.

 Aston Martin, precis som alla andra bilmärken vad det verkar, tänker satsa särskilt på den kinesiska marknaden. Bara i år planerar man att öppna elva nya återförsäljare över landet.

 Drakbilarna kommer byggas i 88 exemplar, utspritt över de tre modellerna. Vad bilen kommer kosta eller om James Bond får en specialversion med eldkastare framgår inte av pressmaterialet.