Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101012-aston-cygnet-2011
101012-aston-cygnet-2011
101012-aston-cygnet-2011
101012-aston-cygnet-2011

Aston Martin Cygnet färdig för produktion

Nu har Aston Martin bestämt sig – den lilla stadsbilen Cygnet ska börjar säljas nästa år. Britterna är helt färdiga med den Toyota-baserade minibilen och nu får vi se den färdiga produkten.

Det var nog många som trodde att det var ett skämt när Aston Martin visade konceptbilen Cygnet förra året. Det var ju en lätt förklädd Toyota iQ! Jajamänsan, och det var inget skämt. Nu meddelar Aston Martin att de är helt klara med utvecklingen av lilla Cygnet och att försäljningen startar nästa år.

Aston Martin har hela tiden försvarat Cygnets existens med att säga att den kommer att vara en bil med den äkta Aston Martin-känslan.

– Vad vi än gör, gör vi på rätt sätt. Om vi gör prestanda bilar så gör vi prestandabilar, vi kommer inte att kompromissa när det gäller våra sportbilar. Men Cygnet behövs för att uppfylla kundernas krav på utsläpp och storlek. Det är e n bil utan kompromisser, precis som alla andra Aston Martins. Våra kunder behöver en liten bil för stadsmiljö, och de vill ha rätt verktyg för jobbet, säger Aston Martins vd Dr. Ulrich Bez.

Bilen vi ser på de senaste bilderna är inte någon konceptbil, så här ska Cygnet se ut. Aston Martin har ännu inte släppt några pris- eller teknikuppgifter men kommer att göra så mot slutet av året. Lilla Cygnet kommer att färdigställas på Astons hemmaplan i Gaydon efter att grunden (Toyota iQ) importerats från Japan. Cygnet väntas behålla iQ:s 1,33-litersbensinare med 98 hästkrafter.

Läs mer