Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mikael Stjerna

Aston Martin DB11 redan en succé

Det är bara några dagar sedan Aston Martin visade upp DB9-efterträdaren DB11, och redan kan den betecknas som en succéfylld modell.

Aston Martin är i behov av framgångar. Den anrika, brittiska biltillverkaren har haft det tufft på sistone, exempelvis gick de med över 300 miljoner kronor i förlust under 2013 och så sent som i höstas tvingades de säga upp närmare 300 anställda.

Att vända på skutan är inte helt lätt, men till hjälp verkar DB11 ha kommit. Nya modellen, som premiärvisades i Genève i förra veckan, har redan fått en betydande mängd personer att öppna plånböckerna.

Över 1 400 beställningar på DB11 har Aston Martin fått in enligt brittiska Autocar.

Omkring 500 bilar beställdes redan vid en exklusiv VIP-inbjudan innan världspremiären. Ytterligare omkring 500 beställning inkom när bilder på DB11 dök upp på Internet. Efter själva avtäckningen på i Genève ökade antalet beställningar med ytterligare omkring 400 stycken.

Grundpriset för Aston Martin DB11 är i Tyskland motsvarande 1,9 miljoner kronor. För den summan får köparna inte bara en ny bil, utan också Aston Martins mest effektstinna och snålaste DB-motor någonsin – den nyutvecklade V12:an på 5,2 liter och 608 hästkrafter som skickar iväg DB11 från noll till 100 km/h på 3,9 sekunder. Det är sju tiondelar snabbare än den snabbaste versionen av företrädaren DB9.

Läs mer om Aston Martin DB11 här och spana in de många bilderna i galleriet nedan.