Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: X-Tomi Design

Aston Martin DB11 som ”kombi”

Kan Ferrari så kan Aston Martin, eller? Riktigt så enkelt är det inte, men visst vore det en ära för världen att få ta del av en sådan skönhet som Aston Martin DB11 Shooting Brake.

I våras presenterade Aston Martin nya modellen DB11 som ersättare till långköraren DB9. Nya kärran fick genast möta lovord, framför allt för sina linjer. Det syntes i orderböckerna. Redan innan avtäckningen i Genève i mars hade den brittiska sportbilstillverkaren fått in omkring tusen förhandsbeställningarna och direkt vid avtäckningen kom ytterligare 400 nya beställningar in, totalt 1 400 stycken innan den ens fanns hos handlarna.

Fem olika modeller har Aston Martin i sitt stall i dag, där DB11 är den som sticker ut. Är det tillräckligt för att vända förra årets förlust på 1,5 miljarder kronor (0,8 miljarder 2014, 0,3 miljarder 2013 och så vidare)? Förmodligen inte. De skulle behöva snegla på exempelvis Ferrari som har en bredare palett av bilmodeller. Kanske en Ferrari GTC4Lusso vore något för britterna, men i Aston Martin-utförande. Absolut säger vi bara genom att titta på denna illustration som ungerska X-Tomi Design ligger bakom.

Denna DB11 Shooting Brake är alltså i allra högsta grad fiktiv, men den kanske sår ett frö hos Aston Martins ledning; att inte låta Ferrari härja fritt med sin GTC4Lusso (tidigare FF) som bland annat fått Teknikens Världs Linus Pröjtz att häpna över dess förträfflighet.