Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Aston Martin DB9 1M
Aston Martin DB9 1M
Aston Martin DB9 1M
Aston Martin DB9 1M

Aston Martin DB9 1M – fansens bil officiell

Kommer du ihåg sent förra hösten då Aston Martin hoppade av glädje över att ha nått en miljon Facebook-fans? Då gav de fansen i uppdrag att designa en bil. Nu är den klar – Aston Martin DB9 1M.

Det var i november förra året som Aston Martin tog relationen till sina Facebook-fans till en ny nivå. Eftersom antalet fans på deras Facebook-sida hade nått miljonstrecket gav de fansen äran att få utforma en helt egen Aston Martin-modell. Med vissa premisser förstås.

 Först och främst skulle fansen få bestämma – via en omröstning – vilken av Aston Martins alla modeller som fansen bil skulle utgå ifrån. Alla modeller bortsett från dyrgripen One-77. Valet föll på DB9 Coupé.

 Därefter fick fansen rösta fram och enas om hur interiören och exteriören skulle se ut samt olika utrustningsval och sist men inte minst vilket modellnamn bilen ska lystra till. Sistnämnda blev kort och gott Aston Martin DB9 1M där tilläggsbeteckningen så klart står för en miljon fans.

 Exteriört valde fansen en foliering kallad ”Aero” i kombination med 20-tumsfälgar och svarta bromsok. Interiört är det svart läder och kontrasterande rött som gäller samt svart pianolack på dekorpanelerna. Några interiöra bilder har Aston Martin dock inte publicerat ännu.

 Under huven sitter standard-V12:an på 477 hästkrafter och 600 newtonmeter som med hjälp av den sexstegade automatlådan skickar iväg kärran 0-100 km/h på 4,8 sekunder. Toppfarten ligger på 300 km/h jämnt.

 Vad tycker du om resultatet? Om du tycker det blev lyckat så ska du veta att bilen endast tillverkas i ett exemplar. Vad som händer med bilen vet vi inte men vi tippar på att Aston Martin kommer att auktionera ut den för välgörande ändamål.