Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Aston Martin

Aston Martin DBS Superleggera i ny James Bond-tappning

Är du James Bond-fantast? Då kanske denna Aston Martin DBS Superleggera som hyllar agentens DBS från 1969 kan vara något.

James Bond-filmerna må vara mycket pangpang och flickor men för oss bilfantaster är det fordonen som är i fokus. Nu lanserar Aston Martin i samarbete med produktionsbolaget EON Productions ”On Her Majesty’s Secret Service DBS Superleggera special edition” – en bil som firar att det i år är 50 år sedan Agent 007 rattade Aston Martin DBS i den sjätte Bond-filmen med ”I hennes majestäts hemliga tjänst" som svensk titel.

Foto: Aston Martin

Bilen är lackad i olivgrönt som förlagan och har en unik ribbad grill för att efterlikna bilen från 1969. Fälgarna är även de unika och kan ses som en modern version av de klassiska ekerfälgarna. Vidare noterar vi galler på luftintagen med ny form och emblem som visar vilken bil det handlar om – tack och lov förkortat till OHMSS.

https://youtu.be/UFm6XH1u49Q

Emblem hittar vi även invändigt samt plaketter på trösklarna som berättar vilket nummer av de 50 bilar som ska byggas som det handlar om. Liksom originalet har den heller inga finesser som rullande nummerplåtar eller katapultstol som vi känner från andra Bondbilar.Svart skinn och grå Alcantara gör att bilen rimmar väl med originalet medans de röda sömmarna ska föra tankarna till dess handskfack som rymde en gevär med kikarsikte (se klipp nedan).

Foto: Aston Martin

Mekaniskt är det samma doningar som vanliga DBS Superleggera, en modell som blev officiell för nästan ett år sedan

. Motormässigt handlar det om en V12-motor på 5,2 liter som ger maximalt 725 hästkrafter och 900 newtonmeter i vridmoment.On Her Majesty’s Secret Service DBS Superleggera special edition har i Storbritannien en prislapp på 300 007 pund (vad annars) vilket i svenska pengar blir närmare 3,7 miljoner kronor. Bilarna levereras under det fjärde kvartalet 2019.

https://youtu.be/q7v9ClAH1LI