Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Aston Martin DBS Superleggera, 2018-.Aston Martin DBS Superleggera, 2018-.Aston Martin DBS Superleggera, 2018-.
Aston Martin DBS Superleggera, 2018-.

Aston Martin DBS Superleggera officiell

Det läckte ut information och bilder timmarna innan det officiella släppet. Här är Aston Martins nya värsting DBS Superleggera.

För ett par månader sedan bekräftade Aston Martin att en DBS Superleggera är på ingång som ersättare till Vanquish S, modellen som för sex år sedan ersatte förra generationen DBS, som i sin tur ersatte en första generation Vanquish. Ser du ett mönster där kanske?

Nu har Aston Martin dragit skynket av DBS Superleggera, märkets nya flaggskepp i GT-klassen som sägs bjuda på oförglömlig körglädje och klassledande prestanda.

Foto: Dominic Fraser

Bilen har sin grund i samma aluminiumkonstruktion som den redan hyllade DB11:an använder sig av, men förädlat till perfektion. Bland annat finns sensorkontrollerad adaptiv stötdämpning som standard på DBS Superleggera.

Den 471,2 centimeter långa och 1 693 kilo tunga superbilen har motorn monterad strax bakom framaxeln, vilket gör DBS Superleggera till en mittmotorkonstruerad modell. Maskinen är en twinturbo-V12:a på 5,2 liter som via en åttastegad ZF-automatlåda levererar 725 hästkrafter och 900 newtonmeter till bakhjulen.

Siffrorna räcker för att skjuta iväg bilen från stillastående till 100 km/h på 3,4 sekunder. När toppfarten nås pekar hastighetsmätarens nål på 340 km/h.

Foto: Dominic Fraser

Som förare av en DBS Superleggera har man tre olika körlägen att välja mellan; GT, Sport och Sport Plus. Gissa vilket av dem som är för lugn körning längs rivieran och vilket som är mest lämpat för bankörning…

Vill man ha en Aston Martin DBS Superleggera stående på uppfarten (och förhoppningsvis även köra) gäller det att vända upp och ned på plånboken ganska kraftigt. Det måste nämligen ramla ut 2,84 miljoner kronor för att få lägga vantarna på ett exemplar. Lyckas man med det kan man förvänta sig en förmodat trevlig leverans under tredje kvartalet i år.