Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aston Martin DBX ska byggas för kvinnor

Aston Martins ska sätta konceptbilen DBX i produktion och hoppas på att den ska locka fler kvinnor till märket.

Konceptbilen DBX som visades upp på bilsalongen i Genève i mars planeras att tas i produktion. Modellen som troligtvis kan lanseras under 2019 skulle då bli Aston Martin första crossover.

Om produktionsversionen av DBX likt konceptbilen kommer att bli eldriven är dock oklart.

Enligt Aston Martins vd Andy Palmer vill de med DBX utöka märkets marknadsandel genom att locka "välbeställda kvinnor" som är på jakt efter en "säker premiumbil som erbjuder flexibilitet och utrymme för barn".

Att sätta DBX i produktion beräknas kosta Aston Martin omkring 200 miljoner pund, cirka 2,5 miljarder kronor. DBX skulle dock bara bli en av en lång rad nya modeller då Aston Martin redan klargjort att de ska förnya hela modellflottan innan 2020, varav ersättaren till DB9 förväntas bli den första att presenteras. Den har redan fångats på bild av vår spionfotograf och troligtvis kommer den få namnet DB11.

Aston Martin överväger även att bygga en fabrik i USA och ska enligt uppgift redan ha varit i kontakt med ett flertal delstater om möjligheten att etablera en ny fabrik. Några ej namngivna sydstater ska ha erbjudit Aston Martin incitament som mark och skattelättnader.

Om en USA-fabrik blir av kan den troligtvis bli platsen för tillverkningen av framtida crossovern DBX.